Sommerlejr

Sommerlejr i SejlsportSønderjylland - Lillebælt Syd Kredsen

 

Sommerlejr afholdes den første weekend+ mandag i skolesommerferien, med ankomst fredag eftermiddag, og afrejse mandag eftermiddag. Der er lejråbning fredag aften.

Sommerlejr afholdes på skift mellem klubberne i kredsen. FYC, SYC, HSC, ASC, GS, DB, HB. 

Prisen er 400 kr. for både sejlere og pårørende. 

Prisen dækker fuld forplejning fra lørdag morgen, til og med frokost mandag. Alle medbringer eget service og viskestykke. voksne medbringer desuden termokande. Fredag aften spiser man medbragt mad, der har ofte været tændt fælles grill. Overnatning forgår i medbragte telte, campingvogne o.l. 

Sommerlejren er for hele familien. Dels er der brug for mange hjælpere, både på vandet og på land, og dels er det en glimrende lejlighed til at komme i kontakt med andre; både sejlere, søskende og forældre fra egen og andre klubber. Det sociale samvær er af stor værdi, også når man kommer rundt til stævner i kredsen og over hele landet. For nye forældre er det en rigtig god mulighed for hurtigt at finde ud af hvad det at have et sejlerbarn også indebærer. Nemlig aktive forældre. 

Aktiviteterne på sommerlejren kan være mangfoldige, det er op til den arrangerende klub. Naturligvis er der fokus på sejladsen, men den kan have mange variationer. F.eks. stafet, holdsejlads, skovtur, distancesejlads, kapsejlads, afprøvning af andre bådtyper osv.

Der er som regel også  aktiviteter for mindre søskende, dog ikke at forveksle med  ”børneparkering”. 

Hjælperfunktionerne som kan påregnes er f. eks.: nattevagt, at anrette mad, kaffe /te brygning, sejle ledsagebåde, hjælpe sejlere i og af vandet. Den arrangerende klub vil ved tilmelding bede om specifikation af hvornår og hvordan forældrene kan hjælpe. Alle der skal på vandet skal medbringe redningsvest. 

Invitation til sommerlejr udsendes i begyndelsen af maj måned til juniorlederne. Da tilmeldingsfristen ofte er kort, er det af stor vigtighed at der tidligt informeres om sommerlejr især til nye sejlere og deres forældre.